Seefore Menu   Menu

Seefore Menu   Menu

Demo
Afspraak

Seefore Nieuws en Blog.

Seefore Nieuws en Blog

Weg met dubbele data: deel 2. Meer inzicht en meer controle.

Ruben ten Brinke, op 14-okt-2019 8:20:32

In juni introduceerde we hier de spiksplinternieuwe ontdubbelingstool van HubSpot. Een slimme functie – die gebruikt maakt van machine learning – om dubbele contact- en bedrijfsgegevens op te sporen. HubSpot zorgt er zo voor dat jouw CRM data altijd up to date is. Deze functionaliteit wordt ook wel ‘Duplicate management’ genoemd door HubSpot en het is na gebruikersfeedback verbeterd.

Samenvoegen van contacten: 'mergen'

Een probleem dat door gebruikers vaak genoemd is sinds de lancering van duplicate management, is het feit dat HubSpot tijdens een mogelijke duplicaat slechts drie properties laat zien. Dat is simpelweg niet genoeg om te kunnen beoordelen of het gaat om dubbele data. Sterker nog, het is ook niet genoeg om te kunnen bepalen welk contact ‘wint’ en welke van de twee contacten dus samengevoegd moet gaan worden met de andere.

Vanaf vandaag kan je daarom kiezen welke properties je wilt gebruiken om de vergelijking te maken. Maar dat is niet alles! Nieuw zijn ook de meldingen die je krijgt van HubSpot. Je kan namelijk een melding krijgen van HubSpot als er mogelijk dubbele data is geconstateerd in jouw CRM.

contact properties tijdens het 'mergen'

Zo werkt het!

Navigeer in het HubSpot portal naar Contacts > Contacts > Actions > Manage Duplicates.

Kies een resultaat en klik op Review. Via Properties to display kan je kiezen welke vijf properties jij wilt gebruiken om te kunnen beoordelen of een contact dubbel in het CRM staat.

Let op

Momenteel kun je maximaal vijf properties gebruiken in je vergelijking. Daarnaast is het goed om te weten dat de property-instellingen persoonlijk zijn in HubSpot. Dit betekent dat jouw veranderingen enkel voor jou van toepassing zijn en dus niet zichtbaar voor de rest van het team.

Word jij nou overspoeld door mailtjes van HubSpot die aangeven dat er dubbele data is gevonden? Deze notificaties kun je aanpassen. De snelste manier om dit te doen is zo'n email erbij te pakken en te klikken op ‘Want to change your notification preferences? Click here.

Deze link leidt je direct naar de juiste plek van de instellingen in jouw persoonlijke profiel. Een andere optie is door in het HubSpot portaal rechtsboven te navigeren naar Profile & Preferences > Notifications > HubSpot > Status > CRM > Duplicate Management.

Wil je meer informatie over duplicate management binnen HubSpot of over deze update? Neem vrijblijvend contact met ons op of plan een moment in onze agenda om te bellen via onze support pagina.

*de ontdubbelings tool van HubSpot is momenteel alleen actief voor HubSpot Professional en Enterprise

Onderwerpen:Product Update